Om Erkeengler

«Erkeengler» er en ideell stiftelse. Den ble etablert etter at to små barn, Mikael (7) og Gabriel (1), brått ble revet bort i Lørenskog den 19. juli 2020. Barnas far, familie og en nær venn står bak minnefondet. Stiftelsen skal hedre guttene og gi dem evig liv gjennom bidrag til nærmiljøet. Det finnes ingen ord som kan beskrive sorgen barnas familie sitter igjen med. Men evige avtrykk i nærmiljøet i guttenes navn er en mager trøst. Vi ønsker å bidra til økt trivsel, og forebyggende og helsefremmende tiltak for andre barn

Stiftelsen ønsker på sikt å gjennomføre prosjekter i hele landet, men det er naturlig å fokusere på Lørenskog og Rælingen i starten gitt barnas tilhørighet til disse to kommunene.

Play Video

Bakgrunn

Formålet er å tilrettelegge for – og bidra til – at barn og unge i Lørenskog og Rælingen kommune får delta i lek og fritidsaktiviteter. Dette inkluderer alt fra å bygge lekeplasser og idrettsanlegg, til å støtte og finansiere medlemsavgift til diverse fritidsaktiviteter for barn fra lavtlønnede familier.

Stiftelsen ønsker på sikt å gjennomføre prosjekter i hele landet, men det er naturlig å fokusere på Lørenskog og Rælingen i starten gitt barnas tilhørighet til disse to kommunene.

Mikael og Gabriel

Minnene

19. juli. Dagen skulle jeg hentet dere for å dra på ferie til Vestlia på Geilo. Vi hadde gledet oss til alt vi skulle finne på og hvor gøy vi skulle ha det sammen. Isteden våknet jeg opp til alle foreldres mareritt.

Mikael og Gabriel hadde et helt liv foran seg hvor vi skulle oppleve nye ting og skape flere minner. Vi skulle se de vokse fra å være barn til å bli voksne menn.

Jeg stiller meg spørsmålet hvorfor?

Hvorfor skal vi aldri få se Mikael sparke fotball, danse og leke med vennene sine?

Hvorfor skal jeg ikke få oppleve gleden av å møte blikket til Gabriel i barnehagen og få en god og varm klem når vi møtes?

Hvorfor skal vi aldri få oppleve filmkvelder, fritidsaktiviteter, ferier, 17.mai, bursdager, jul og andre høytider sammen igjen?

Isteden må jeg bruke min sorgprosess og resten av livet mitt på å snu et hvorfor til å bli et hvordan.

Hvordan kan vi sørge for at Mikael og Gabriel aldri blir glemt?

Hvordan kan vi sørge for at Mikael og Gabriel kan få evige liv å gjøre noe meningsfullt i det meningsløse ved å hjelpe og spre glede for andre barn gjennom Stiftelsen Erkeengler?

Kjære Mikael og Gabriel. Mine to vakre engler. Det går ikke en dag uten at jeg tenker på dere. Jeg elsker dere og savner dere så enormt mye. Samtidig lever jeg i troen om at dere er på et godt sted og at dere to har hverandre.

Vi avsluttet alltid kvelden med å si til hverandre «God natt, glad i deg, vi sees i morgen». Men det blir dessverre ikke noe i morgen og det er det som gjør det så uholdbart og ufattelig vondt.