Aktivitetsprosjekter – Erkeengler

Aktivitetsprosjekter

Vi i Stiftelsen Erkeengler opplever at mange barn og unge i Lørenskog og Rælingen kommune kjenner på utenforskap, og havner i dårlige miljøer, ofte grunnet sosioøkonomiske utfordringer.

Sammen med våre støttespillere og samarbeidspartnere finansierer vi gjennom vårt fond, Erkeengler Fondet, medlemskontingenter for diverse idretts- og fritidsaktiviteter.

Vi bygger lekeplasser og idrettsanlegg, og arrangerer ulike aktivitetsprosjekter for barn og unge.

Vi samarbeider også tett med idrettslagene i lokalmiljøet, og har hittil etablert idrettsskolene “Erkeengler håndballskole», “Erkeengler skøyte- og hockeyskole” og «Erkeengler lek med ball» (allidrett).

Idrett for alle

Stiftelsen Erkeengler arrangerer Idrett for alle for barn som ikke deltar på organisert idrett. Her får barna teste ut idrettene fotball, håndball, ishockey og bryting, helt gratis! Dette er en uke med fokus på lek, moro og fysisk aktivitet for barna. Samtidig introduserer vi barna for organisert idrett på en inkluderende og trygg måte. Arrangementet foregår i høstferien.

Filmskolen

I samarbeid med Aktivitetshuset VOLT på Lørenskog arrangerer vi hvert år filmskole hvor unge (13-20 år) lærer hvordan man lager kortfilm. Filmskolen skaper et møtepunkt hvor deltagerne tilegner seg ny kunnskap, lærer å samarbeide og kjenner på mestringsfølelse. På filmskolen veiledes ungdom i film fra start til slutt. Deltakerne skriver manus, får kameraopplæring og kursing i hvordan en regissør jobber. Deltakerne lager sine egne filmer, og velger selv hvilken arbeidsrolle de vil ha. Det hele avsluttes med filmvisning hvor venner og familie inviteres.

Sommerferie med Erkeengler

Hver sommer arrangerer vi "Sommerferie med Erkeengler". I 2021, 2022 og 2023 ble Sommerferie med Erkeengler avholdt i samarbeid med Stine Sofie stiftelsen på Stine Sofie senteret i Grimstad. Barna som deltar på Sommerferie med Erkeengler får være med på en rekke ulike aktiviteter og utflukter, vennskap blir formet og vi skaper sommerminner for livet, sammen.