I samarbeid med aktivitetshuset VOLT avholdes stiftelsen Erkeenglers filmskole én gang i året. Her får barn og unge i alderen 13-20 år muligheten til å utforske filmverdenen gjennom kreativitet og variasjon. Med et erfarent team av filmskapere og produsenter, tilbyr vi filmskole som lar barna uttrykke seg gjennom kortfilm. Vår visjon er å tilby et variert læringstilbud som ikke bare fokuserer på fysisk aktivitet, men også på kreativ utfoldelse og uttrykk. Erkeenglers Filmskole gir deltakerne muligheten til å dykke ned i en verden av filmproduksjon, fra idéutvikling og manusforfatterskap til regi og redigering.
På filmskolen får deltagerne en grundig opplæring i filmproduksjonens tekniske og kreative aspekter. Samtidig får de verdifull erfaring og muligheter til å utforske ulike sjangre og stiler. Fra dokumentarfilmer og animasjon til fiksjon. Gjennom samarbeid, problemløsning og kreativ tenkning utvikler våre deltagere ikke bare ferdigheter innen filmproduksjon, men også teamarbeid og selvuttrykk. På samtlige av våre aktivitetsprosjekter legges det til rette for å nye vennskap og samhold.
Våre kursholdere, Shan Quershi og Rania Iraki, har flere år bak seg innen filmbransjen og har vært involvert i produksjon av NRK-serier og egne spillefilmer. Deres erfaring bidrar til å skape en læringsatmosfære for våre deltagere.
Vi tok oss tid til å sette oss ned med Shan Quershi, en av instruktørene ved Erkeenglers Filmskole, for å høre mer om opplevelsen deltagerne får på skolen og hva som gjør den så spesiell.
Hva er din rolle ved Erkeenglers filmskole?
Min rolle er å undervise og hjelpe alle som ønsker å lære mer om å lage film. Fra det å lage manus, til storyboard og filming.
Hva gjør barna under filmskolen?
Hva er det de ikke gjør? Haha, de får være med på en reise som en filmskaper og få frem sine beste evner innen film og kreativitet. Deltagerne skriver egne historier, og vi hjelper dem med å gjøre historiene om til manus som kan filmes.
Hva har vært det beste med filmskolen?
Det beste med filmskolen er å se barnas ideer bli til store bilder på lerretet – eller på kinoen! For vi avslutter det hele vanligvis med en premiere der deltagerne får mulighet til å invitere venner og familie på visningen.
Hva har vært utfordrende?
Filmproduksjon er ikke enkelt, men alle som er med på kurset får lære grunnleggende ferdigheter som de kan ta med seg videre. Den største utfordringen er nok tiden det tar å lage en film. Forrige filmskole vi hadde, brukte vi nesten ett år fra start til slutt med alt av ideutvikling, manus, statister, storyboard, rekvisitter og filming.
Kan du si noe om veien dere har gått fra første filmskole til den siste nettopp har gjennomført?
Det er flere som velger å komme tilbake, og vi ser at filmene får høyere kvalitet for hver gang. Det gir oss enda mer lyst til å fortsette med filmskolen.
Hva vil du si til andre barn som ikke har fått utforsket «filmens verden», og ikke vet hva det innebærer?
Kom innom og spør om hva som helst! Ingen ideer til film er for små!